Отпускат 300 000 лева за ремонти в столицата след градушките

  • 13 август 2014 13:58

  • 1090
  • 3
Отпускат 300 000 лева за ремонти в столицата след градушките
© Булфото

300 000 лева са били отпуснати за аварийни ремонти след градушките от Столичната община. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя уточни, че средствата ще бъдат изхарчени за поправяне на щетите в училища и детски градини.

Фандъкова обяви още, че 12 доброволци от звеното на Столичната община са в град Мизия от вчера и ще помагат на пострадалите от бедствието. Изпратени са и инженери, които ще правят огледи на място, заяви още тя.

Междувременно приключи изграждането на лявата дига на река Лесновска в участъка при село Долни Богров, столичен район „Кремиковци”. Това е изключително важен обект за превенция срещу наводнения, заяви Фандъкова. Тя припомни, че през 2005 г. точно това е било едно от най-критичните места, защото дигата се компрометира и е причинила наводняването на големи територии в район „Кремиковци”.

Участъкът е дълъг почти два километра. През тази година продължава почистването на нови над 50 км реки на територията на Столичната община, като вече са почистени над 30 км. Продължава и почистването на участъците под язовирните стени, които са общинска отговорност и които са реконструирани в последните 3-4 години. Това са „Мърчаево”, „Мрамор” и „Суходол”. Участъците на река Искър, които преминават през територията на Столичната община, не са чистени през последните години. Те са подготвени, има нов проект за около 10 км, които са общинска отговорност.

През октомври ще бъдат подадени документи за финансиране от Междуведомствената комисия. Подготвя се и проект за участъка , който е държавна отговорност около 15 км, за който също се очаква финансиране и не е започнал. Цялостният проект за река Искър все още не е завършен, но в момента сме подали проекти на стойност около 4 млн. лв. „През това време, разбира се, службите и екипите имат задача, ако има тежки дървета, неща, които трябва да се отстраняват бързо го правят. Пак казвам, задачите са много”, каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1090 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.13 | 17:44

3
ТИКВАТА е ВИНОВНА ЗА ПОТОПА ! И ПРИРОДАТА е срещу него ! ОТКРАДНАЛ ПАРИТЕ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ЯЗОВИРИТЕ ! НЕ МОЖЕ БАНДИТ КОМУНИСТ ДА Е ПРЕМИЕР ! ГОСПОД НИ ПРЕДУПРЕЖДАВА ! ПРИ БИРАТА , ИНАЧЕ ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ НАКАЗАНИЯ !

2014.08.13 | 17:43

2
Aман от София,в Мизия хората изнемогват,толкова хора умряха в Бг.София не е България.
БОЗДУГАН

2014.08.13 | 17:30

1
Българи , ето я рецептата ! ВСИЧКИ бесепари за АТАКА !!!Ръководството на БСП доказа , че е предателско ! Вместо БСП , АТАКА ! Това е правилният избор и политическа смърт както за ТИКВАТА Борисов и ГЕРБ , така и за БСП ! Ръководствата им са бивши комунисти ! Близнашки и Плевнелиев са такива ! ПРЕСТЪПНИЦИ ! Да се отървем от тях ! За 25 г. ни опропастиха тия гадове !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини