Полицай на всеки ъгъл на Женския пазар

  • 12 август 2014 07:16

  • 1400
  • 0
Полицай на всеки ъгъл на Женския пазар
©

Общински полицаи и униформени от СДВР ще бдят почти на всеки ъгъл за сигурността на Женския пазар, пише "Монитор".

“Полицейското присъствие тук ще е засилено. Това място може да стане изключително приятно за разходка, пазаруване и за посещения от туристи, ако полицията помогне да не се случват престъпленията, с които е известен районът тук”, обясни кметът на Со­фия Йорданка Фан­дъ­кова. Тя провери докъде е стигнал ремонтът на тържището в участъка от “Св. Кирил и Методий” до ул. “Екз. Йосиф”.

Освен че ще има много полиция, за да няма кражби, побоища, престрелки и незаконна търговия с цигари без бандерол, на тържището вече са монтирани десетки камери. Те са насочени не само към търговската част, а и към парковата, както и към участъка, в който има детска площадка.

На 15 август ремонтът на Женския пазар трябва да приключи напълно, допълни Фан­дъкова. След това обектът трябва да получи Акт 16 и магазините, кафенетата, пицариите, галерията и занаятчийските ателиета да отворят врати за клиентите си.

Вече около 60 обекта от общо 89 имат наематели. Днес ще приключи търгът и за останалите павилиони, каза изпълнителният ди­­ректор на “Пазари Въз­раждане” Николай Геор­гиев.

Отварянето на Женския пазар се забави с около месец заради градушката, която удари столицата в началото на юли. Ледените парчета са изпотрошили изцяло трите стъклени навеса. “Вече е сменен единият. До петък ще бъдат подменени стъклата и по останалите”, обясни Геор­гиев. “Подмяната е за сметка на фирмата изпълнител. Имам уверението, че сега се монтират по-здрави стъкла”, каза Фандъкова. Тя обясни, че занапред ремонтираният участък от пазара ще бъде застрахован. На това тържище в столицата вече са монтирани и първите 16 подземни контейнера за отпадъци. Обновяването на тържището глътна 8,27 млн. лв.

Живеещи в района на Женския пазар са доволни, че вече няма сергии с гащи и чорапи, че няма бездомни кучета и че няма боклуци. Те настояха пред столичния градоначалник за налагане на глоби на собствениците на сгради, които не са им ремонтирали фасадите. “Издали сме 75 предписания за ремонти на фасади. Предстои да се подготвят актовете за глоби”, каза кметът на район “Въз­раж­дане” Савина Савова. Санк­циите за физически лица са от 100 до 10 000 л, а за фирми – от 10 000 до 100 000 лв. Савина допълни, че собствениците на опасната сграда на ул. “Цар Самуил” 88 ще я съборят сами.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини