Масов мор на щъркели стресна жителите на Добрич и Варна

  • 11 август 2014 09:35

  • 2559
  • 2
Масов мор на щъркели стресна жителите на Добрич и Варна
© Булфото

За масово измиране на щъркели след удряне от ток край Добрич и Варна, сигнализираха природозащитници. Птиците кацат по далекопроводите и впоследствие падат по колите, преминаващи край полето, показа БТВ.

„29 трупа на щъркели видяхме на мястото, след като получихме сигнал. Птиците са падали по колите на хората. Животните са се пържели, след като са кацали на жиците. Трябва да се приберат труповете, защото ще пламне зараза”, обясни представител на екоорганизация. Те са успели да спасят две от животните, които след като се възстановят ще бъдат приети от зоопарка във Варна.

По думи на очевидци всичко е станало около стълбове на „Енерго про”, които не били обезопасени. От компанията също са запознати с инцидента и са обещали да направят проверка дали стълбовете са техни, или на НЕК.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2559 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.13 | 02:27

2
Изроди!Кой е виновникът?Да си понесе сериозни наказания!

2014.08.13 | 02:27

1
Да направели проверка? От еко-дружеството да събират труповете! Глобата за убит щъркел в България е 12 хил. лв. На който са тия кабели да изплати на държавата глобата! Това са защитени животни. Престъпното нехайство трябва да си понесе отговорността!

Добави коментар

Водещи новини