Дайнов: Изказването на Близнашки, че „комунизмът е красив идеал”, е гаф (видео)

  • 11 август 2014 08:25

  • 2342
  • 6
Дайнов: Изказването на Близнашки, че „комунизмът е красив идеал”, е гаф (видео)
©

„След всичките купувания на гласове и всякакви скандали през последните години, не е лошо да има министерство, което да се занимава само с изборите”, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Евгений Дайнов.

По думите му е хубаво да има една институция, която да гледа всичко и отговорността да е събрана на едно място поне за няколко избори напред.

На въпрос правилен ли е избора на проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска за служебен премиер Дайнов отговори, че президентът иска да даде знак, че проблемите, които има да се решават, не са нито леви, нито десни. „Протестиращ ляв човек начело на правителството, което е пълно с десни хора. В момента трябва да се решават много по-фундаментални неща”, допълни той.

Относно репликата на Близнашки, че „комунизмът е красив идеал”, политологът заяви, че това изказване не е приемливо. „Част от учението на комунизма беше, че няма такова нещо като върховенство на закона. И това си е чист гаф. Не може конституционалист да каже, че комунизма е бил светъл идеал”, аргументира се Дайнов. Според него този гаф е направен заради неопитност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2342 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.08.13 | 18:33

6
Този пак се насра! Много ми е любопитно къде точно е прочел или кой точно е казал, че при комунизма "...няма такова нещо като върховенство на закона"! Верно, че се предполагаше, че при комунизма няма да има престъпност, тъй като идеята беше да се ликвидират мотивите, които генерират престъпност, но чак пък без закони...Няма стоково-парични отношения, няма пари, всеки получава каквото му е нужно, при което няма необходимост да се краде....ВижОбщо взето , те това беше и Близнашки е абсолютно прав! Да си го кажем направо комунизма беше и си остава едно продължение на христианската идея в съвременни условия! Друг е въпроса, че колкото ще се случи Христос да възкръсне и да слезе отново при хората, толкова и комунизма някога ще се състои! Разни "хуманитаристи" си придават значимост, опитвайки се да обясняват всичко с разни социални закони и постулати, но така или иначе хората бяха, все още са и ще продължат да бъдат преди всичко един от биологичните видове на Земята, па дори и най-висшият!
БОЗДУГАН

2014.08.12 | 02:25

5
Ръководствата и на БСП , и на ГЕРБ са ДВЕ БАНДИ бивши комунисти ! КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ ! БАНДИТИ с БЕЛИ ЯКИЧКИ ! ПРЕДАТЕЛИ и ЧУЖДИ СЛУГИ ! Заради тях БЪЛГАРИЯ умира и заприлича на пустиня ! САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2014.08.12 | 02:24

4
Защо да е гаф - комунизмът като философия наистина е светъл идеал. Който обаче е непостижим, и доста беше изроден от другарите от СССР и нашите другари...
bbb

2014.08.11 | 20:41

3
даинов близнашки просташки всичките сте боклуци.

2014.08.11 | 20:41

2
В България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО ! Само тоя бандит е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2014.08.11 | 20:40

1
Като сте такива анализатори и всички знаят слабостите на политиците,или правили гафове какъв извод да си прави българина.Вие лично правите констатация,която и неграмотен си прави.С какво допринасяте за ''борбата ''си,че да сте полезни на обществото.Та оставете поне този премиер да си върши работата.Човека го каза с ирония,всички го разбрахме.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини