Вижте обстановката в страната към момента

  • 05 август 2014 18:33

  • 3693
  • 7
Вижте обстановката в страната към момента
©

Над 50 са спасителните операции, в които са участвали пожарникарите и спасителите от началото на денонощието до 16 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към момента силите и средствата на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ участват в локализирането и ликвидирането на 16 произшествия.

Продължава да е усложнена обстановката в област Враца, вследствие на обилните дъждове и възникналите наводнения в общините Борован, Бяла Слаина и Мизия.

Към момента най-тежка остава ситуацията в гр. Мизия, където продължават работа сформираните областен щаб и щаб на място за координация на силите и средствата.

Ръководството и координацията на силите на единната спасителна система на място се осъществяват от заместник – директора на ГДПБЗН Васил Василев. Екипите извършват основно операции по издирване и спасяване на бедстващи хора.

По решение на щаба, наводнената част на населеното място е разделена на 6 работни участъка за обхождане и издирване на евентуално пострадали и нуждаещи се от помощ граждани. Организирано е медицинското осигуряване от екипи на ВМА и Министерството на здравеопазването.

Евакуираните са настанени в два обособени центъра в гр. Мизия (250 човека) и един център в с. Крушовица (150 човека). Създадена е организация от Червения кръст за доставяне на необходимите вода, храна и други материали.

Нивото на водата в засегнатата зона постепенно спада, но все още не позволява извършване на отводнителни дейности. Към момента оперативните действията са насочени към изваждане на удавени животни и предаването им на компетентните органи за унищожаване.

Създадена е организация след оттегляне на течащите води да започне отводняване на сградите и извършване на повторно претърсване за жертви.

За извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи от териториалните звена на ГДПБЗН на място в гр. Мизия са съсредоточени 16 екипа със специализирана техника и състав от СДПБЗН, РДПБЗН-Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Видин, Ловеч, София и Перник.

В готовност за включване в операциите по отводняване са допълнителни сили и средства от областите София-град, София, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово и Русе, който ще започнат работа на терен до 10 часа на 06.08.2014 г.

Днес около 11:15 часа в гр. Мизия е открито тялото на втора жертва на наводненията - 55-годишен мъж.

Продължават операциите по отводняване в гр. Бяла Слатина и селата Борован, Нивянин и Галиче. Извършва се постоянно наблюдение на нивото на реките Искър и Скът. Осигурена питейна вода за жителите в с. Нивянин. Извършва се интензивно отводняване с два модулни комплекта помпи за отводняване с висок дебит (80 000 л/мин.) и 10 мотопомпи.

За осигуряване на обществения ред е организирано взаимодействието с териториалните структури на ОДМВР-Враца, като е въведена временна организация на движението и изолиране на районите за извършване на спасителни операции.

В рамките на днешния ден е изпробвана в тестови режим и оповестителната система, която е в процес на изграждане в 30-километровата зона около АЕЦ Козлодуй.

Последвайте канала на

3693 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.08.05 | 23:08

7
ТИКВАТА е ВИНОВНА !ОТКРАДНАЛ ПАРИТЕ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ЯЗОВИРИТЕ ! НЕ МОЖЕ БАНДИТ КОМУНИСТ ДА Е ПРЕМИЕР ! ГОСПОД НИ ПРЕДУПРЕЖДАВА ! ПРИ БИРАТА , ИНАЧЕ ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ НАКАЗАНИЯ !

2014.08.05 | 23:08

6
В България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Само тоя бандит е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2014.08.05 | 23:08

5
Герберастите сте ТИКВИ ПРОСТИ ! Вашият вожд агент БУДА - Борисов е комунист , прост човек , глупав , крадец , лъжец и възпитаник на българското ГЕСТАПО - ДС в школата в Симеоново ! Баща му Методи Борисов е полковник от МВР ! Какво да говорим ! ИДИОТИ СТЕ ! САМО АТАКА и ВОЛЕН !

2014.08.05 | 23:08

4
"В рамките на днешния ден е изпробвана в тестови режим и оповестителната система, която е в процес на изграждане в 30-километровата зона около АЕЦ Козлодуй."---------------------Сериозно? за кога я тествахте? след дъжд качулка!
Бяла какво?!?!?!?!

2014.08.05 | 23:08

3
...Продължава да е усложнена обстановката в област Враца, вследствие на обилните дъждове и възникналите наводнения в общините Борован, Бяла Слаина и Мизия. ...

2014.08.05 | 23:08

2
turskata kurva boiko e 3a ra3strel

2014.08.05 | 23:07

1
Обстановката в страната е ужасяваща, бедствия от безхаберие, безработица и мизерия, престъпност и корупция. Въпросът е, колко още издържи тая страна по тоя начин?

Добави коментар

Водещи новини