Стоичков иска отпадане на ограниченията за български работници в Европа

  • 21 септември 2011 18:17

  • 1155
  • 3
Стоичков иска отпадане на ограниченията за български работници в Европа
© Булфото

Футболната легенда Христо Стоичков изпрати специално писмо до евродепутатите, в което се обяви за отпадането на ограниченията за български работници, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Писмото е част от дейността на Стоичков в подкрепа на кампанията, инициирана от българския евродепутат от Групата на ГЕРБ/ЕНП Илиана Иванова. С писмото си Стоичков цели да привлече вниманието на евродепутатите от страните, където все още има ограничения за български работници и да даде повече гласност на проблема.

"Отпадането на ограниченията за футболисти в ЕС през 1995 година безспорно допринесе много за развитието на европейския футбол. Убеден съм, че премахването на бариерите за български граждани, желаещи да работят в чужбина, със сигурност ще има същия положителен ефект за европейската икономика. Точно както във футбола, свободното движение на работна ръка ще допринесе за развитието на европейския пазар", коментира носителят на Златната топка.

От своя страна Илиана Иванова допълни: "Съществуващите ограничения са икономически нелогични и имат доказан отрицателен ефект върху икономическия растеж на ЕС. Смятам, че отпадането им ще бъде от ключово значение за подобряването на единния пазар. Благодаря на г-н Стоичков за подкрепата. Вярвам, че това писмо ще привлече вниманието на моите колеги от десетте страни с ограничения и все повече евродепутати ще подкрепят нашата кампания".

Българският евродепутат заяви, че вече е получила подкрепа от нейни колеги в ЕП и се надява тя да се увеличи след изпращането на писмото.

В момента 10 страни прилагат ограничения за български работници – Австрия, Белгия, Германия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Франция, Великобритания и Ирландия. Ограниченията би трябвало да отпаднат на 31 декември 2011, но страните-членки имат право да удължат периода с още две години, ако представят убедителни доказателства за сериозни затруднения на трудовите си пазари.

От края на 2009 година по инициатива на Илиана Иванова бяха направени множество стъпки за предсрочно премахване на ограниченията. С подкрепата на световно известен спортист като Христо Стоичков, кампанията показва, че работниците от новите страни- членки могат да допринесат съществено за постигането на един истински, единен, европейски трудов пазар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1155 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2011.10.08 | 00:53

3
"Стоичков" не беше ли един пенсиониран футболист? Тоя ще да е някой друг...
азбукиведи

2011.10.08 | 00:53

2
Тоя пък................, тоя пък...............,...*баси, щом и той вече се научи да пише, ........,че го четем отсега нататък за душевен оргазъм..........ммммм, да.........!
5eh40

2011.10.08 | 00:53

1
Та както казваше един велик български футболист...Що не си ЕБЕТЕ ПУТКАТА МАЙНА бе нещастници.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини