В Троянския балкан се състезаваха да берат боровинки

  • 27 юли 2014 19:36

  • 2290
  • 0
В Троянския балкан се състезаваха да берат боровинки
©

Любители на природата се събраха в Троянския балкан, за да премерят сили в брането на боровинки. Това беше само един от поводите за провеждането на екосъбитието, което започна в петък и приключи в неделя. Първият Фестивал на боровинките, чийто домакин бе хижа Амбарица, предложи различни забавления на участниците в него. Една от най-ексцентричните задачи бе именно брането. За целта желаещите да участват бяха разделени на отбори, на които предоставиха специални уреди, съобщи "Новинар".

Играчите трябваше да заложат на всички свои знания от живота, включително и спортно ориентиране. Най-добрият отбор, както и най-добрите състезатели, получиха награди от организаторите на фестивала.

Паралелно със състезанието кулинари приготвиха вкусно сладко от боровинки. За атмосферата на фестивала се погрижиха танцьори и музиканти, които заредиха участниците с приятни емоции.

Междувременно имаше лекции за рециклиране, компостиране, екостроителство и чудесата на водата. Прожектирани бяха и документални филми за съвременното общество и екстремните спортове.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини