Обръщат тапата на “Цариградско шосе”

  • 19 юли 2014 06:52

  • 1855
  • 1
Обръщат тапата на “Цариградско шосе”
© Булфото

Още една тапа ще запушва движението по едно от най-натоварените трасета в столицата – бул. „Цариградско шосе”.

Причината за новото задръстване ще е ремонтът на участъка между надлеза над бул. „Александър Малинов” и ул. „Ерусалим”. Заради него колите ще се редят на километрична опашка в реновираното вече северно платно, докато майсторите поправят южното. Според общината ремонтът ще трае до 1 август. Отделно продължава и реконструкцията на двата моста на „Цариградско” – на 4-и километър и при разклона за летището. Половинчасово задръстване пили всеки ден нервите на шофьорите които се оплакват, че дъждовете допълнително натоварват движението, а придвижването от Орлов мост до Окръжна болница може да отнеме повече от 40 минути. Пътниците от градския транспорт пък недоволстват, че временните спирки на рейсовете са поставени в калта и са неудобни, пише в. Монитор..

От вчера има промяна и по линиите на градския транспорт. В посока към Пловдив автобусите ще се движат по маршрутите си, но ще спазват временната организация на движение. Вече е върната и автобусната спирка на „УМБАЛ Света Анна”. Рейсовете с номера 76, 213 и 305 пък ще завиват на кръстовището с ул. „Ерусалим” и ще продължават в локалното платно до бул. „Александър Малинов” и оттам по маршрута си до жк „Младост”. Автобусите 1, 3, 5, 6, 84, 204, 505, 604 ще се движат по отвореното северно платно. „Цариградско шосе” трябва да е готово до 15 септември, когато започва учебната година. След този срок ще продължат само работите по ремонта на локалните платна на булеварда. Обновяването на основната артерия на града струва на общината 10 млн. лв. Допълнително затруднение за живеещите в „Младост” предизвика и реконструкцията на бул. „Александър Малинов”, който е основната артерия в комплекса. Под него в момента се изгражда продължение на първия лъч на метрото до Бизнес парка в „Младост 4”.

Същевременно майсторите ремонтират 10-километров участък от „Ботевградско шосе” в отсечката от ул. „Летоструй” до Околовръстното шосе. Там ще бъдат ремонтирани 5 подлеза и 5 моста, както и връзката с бул. „Владимир Вазов”. Стойността на проекта е малко под 10 млн. лв. Освен основен ремонт на пътните платна е предвидена и подмяна на осветителните тела и поставяне на маркировка за велоалея. Строителните работи в участъка трябва да приключат до края на годината.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1855 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.23 | 16:53

1
фак ю кална кочина наречена софия. само градушки и задръствания за вас.

Добави коментар

Водещи новини