Пътен възел в Бургас застрашава хора и автомобили

  • 14 юли 2014 14:15

  • 2474
  • 4
Пътен възел в Бургас застрашава хора и автомобили
© Булфото

Нужно е спешно финансиране на пътния възел "Запад" за изграждане на обходен път, който да извежда движението от автомагистрала "Тракия" към Южното Черноморие. Ако това не се случи, Бургас ще стане "капан" за хора и автомобили. Инфраструктурата на града не е проектирана за такъв трафик.

Това заяви на пресконференция кметът на града Димитър Николов, цитиран от БТА.

Той съобщи, че пред уикенда, е имало километрични колони от автомобили, попаднали в задръстването на магистрала "Тракия" по посока към Южното Черноморие. Отчитат се и сериозни закъснения в разписанието на градския транспорт заради километричните "опашки", заяви Николов.

За самия Бургас последствията са огромни и те дават сериозни отражения върху местната икономика. Заради задръстванията, хората закъсняват за работа, доставките, осъществявани от фирми, също и това води до сериозни финансови загуби за бизнеса, отбеляза Николов.

На пресконференцията бяха представени данни, според които през юли от четири коли, влизащи в Бургас, три преминават транзит на път за Южното Черноморие. Още по-тежко ще бъде положението през август, когато е пикът на летния сезон. Заради голямото строителство, потокът не е само от леки автомобили, а е ежедневен от обслужващи курортите на юг от Бургас камиони, каза кметът.

Цялостният проект за изграждане на пътния възел "Запад" с надлез е готов отдавна. Първият му етап приключи с отчуждаването на терени и преместването на подземните комуникации, припомни Николов.

За изграждането на пътния възел има правителствено решение. Общата стойност на проекта е 20 987 912,38 лева с ДДС, от които са отпуснати само 4 милиона лева. С тях е изградена една от отсечките, които свързват улица "Проф. Якимов" и улица "Одрин".

Въпреки че обектът е под "шапката" на агенцията "Пътна инфраструктура", община Бургас вече инвестира близо 2 милиона лева за отчуждаване на терени и преместване на подземната комуникация.

Заради липсата на финансиране, останалите етапи от реализацията на проекта са замразени.

Последвайте канала на

2474 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
BOIKO KRADECA I NAI TUPIAT OLIGOFREN

2014.07.16 | 11:36

4
--------TIKVOOOOOO---VARNI MILIARDITE KOITO OTKRADNA!!
Истината

2014.07.16 | 11:35

3
Спри се крадецо с твоите магистрали, че се окъка вече. Толкова си тъп и прост , а да ти се чуди човек на господ ли искаш да се правиш?

2014.07.16 | 11:35

2
На тия хора само асфалт им е в главите! Това е болестно състояние!

2014.07.15 | 15:45

1
Бареков толкова много пъти те питаха кой ти е дал парите да направиш партия и за изборите а ти не каза. Няма нужда ние вече знаем че това е проект на Ц.Василев затова го и подкрепяш но истината винаги излиза на яве.

Добави коментар

Водещи новини