Взеха хляба на хиляди клошари

  • 14 юли 2014 07:35

  • 2068
  • 2
Взеха хляба на хиляди клошари
© Булфото

600 000 души, които всекидневно ровят по кофите и предават метални отпадъци в пунктовете за вторични суровини, ще останат без препитание, алармираха от Българската асоциация по рециклиране. Причината е, че от 13 юли влязоха в сила новите текстове в Закона за управление на отпадъците, според които се забранява на физически лица да предават срещу заплащане метални отпадъци, пише "Телеграф".

По този начин само фирми могат да предават стари метали на вторични суровини срещу заплащане. Такива са БДЖ, НКЖИ, телекомуникационните оператори, ВиК и всички компании, използващи за дейността си метали.

Разпоредбата изисква физическите лица да предават само безвъзмездно старите метали и то само на общински площадки. Такива засега още не са изградени. В същото време площадките за скрап няма как да не приемат метали, защото това е бизнесът им и повечето ще започнат да работят нелегално, коментира Борислав малинов от Асоциацията по рециклиране.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2068 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.15 | 04:39

2
Абе вие само си правите АСОЦИАЦИИ,даже имало Асоциация само на шефове на болници,събират се решават и си гледат колко пари да искат от бедната КАСА,там нямат думата доктотите и пациентите.Че и тук,пак защита кой какво,а тия клошари как ги прочетохте,че са 600000 души.След ровене по кофи и варели,оставят разхвърляно,извадени боклуци.
FM

2014.07.14 | 17:46

1
Това е пак някакво недоносче, като управниците ни.

Добави коментар

Водещи новини