Във Враца правят аварийни групи срещу градушките

  • 10 юли 2014 12:52

  • 1432
  • 1
Във Враца правят аварийни групи срещу градушките
© Булфото

Кметът на община Враца е издал заповед за създаване на аварийни групи, които да предприемат незабавни действия за отстраняване на щети в случай на силна буря и градушка, съобщиха от общинския пресцентър.

Повод е издаденият "жълт код" на предупреждение за опасни атмосферни явления на територията на област Враца. Възможно е днес и утре на територията на общината да се създадат условия за локални градушки, а очакваните количества на валежите е 5-10 литра на квадратен метър, се посочва в съобщението.

От Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са предупредили местната администрация, като са напомнили да се предприемат предварително мерки за техническа и организационна готовност в случай на усложнена обстановка, уточняват от общината. Аварийните групи в община Враца са съставени от работници на общинското дружество "Благоустройство и комунално строителство" и започват дежурство незабавно. Общината обяви и дежурен телефон за сигнали на граждани при евентуално бедствие - 092/62-30-00.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1432 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Врачанин

2014.07.10 | 17:08

1
Раздават чадъри на населението!

Добави коментар

Водещи новини