Цигани вадят по 1000 лв. дневно от недрата на Перник

  • 08 юли 2014 07:32

  • 4953
  • 7
Цигани вадят по 1000 лв. дневно от недрата на Перник
©

Роми вадят по 1000 лева дневно от недрата на Перник. „Златната” мина в „Рудничар”, която е затворена от десетилетия, отново е разработена от циганите в квартала, които не спират да вадят въглища оттам и да ги продават. Орките, както ги наричат местните, излизат веднага щом слънцето се скрие. С кирки на рамо и празни чували под мишница те се промъкват в циментирания още по времето на социализма вход и започват усърдната си работа. Набезите им обаче заплашват целия квартал да потъне под земята заради прокопаните от тях тунели, пише „Монитор“.

„Дюшемето ми подскача нощно време щом влязат в мината. Галерията, която е била прокопана от миньорите преди време, отдавна е изчерпана и те са започнали да ровят точно под къщата ми. При всеки удар имам чувство, че всичко ще се срути. Секцията ми се тресе, картините падат от стените”, разказа плачейки Румяна, чиято къща е точно над мястото, откъдето циганите вадят въглищата. Малката постройка, която била ремонтирана наскоро, се е напукала навсякъде, а заради деформацията вратите и прозорците є не могат да се отварят. Жената, заедно с всичките си комшии многократно подавали жалби, за да се спре това нещо, но вместо реакция от институциите, получили смъртни заплахи от циганите. Казаха, че ще ми отрежат главата, разказва Румяна, като с треперещата си ръка показва жеста, с който циганите я заплашили. Жената твърди, че вече е взела мерки и ще се защитава от тях на всяка цена.

Те изкарват много пари и няма да допуснат някой да им отнеме това. Всяка сутрин изнасят по над 100 чувала с въглища от бункера и най-безцеремонно ни ги струпват пред дворовете. После ги товарят на бусове и ги продават в града. Къщите им са в пъти по-луксозни от нашите, имат и по три коли”, обясни Незабравка Иванова, която също е
Потърпевша от разкопките на циганите.

Жената също е подала десетки жалби заедно със съседите си, но никой не направил нищо, за да спре циганите, които с всеки изминал ден ставали все по-нагли.

„Долу е нещо страшно. Един комшия се опита да влезе, за да види какво са направили и за малко не беше убит. Обезумели и намазани със сажди цигани го подгонили с кирки и лопати. Човекът едва се е измъкнал”, казва пък Сирма, която също живее на метри от входа на разбития бункер.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4953 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
gadniiii

2015.06.22 | 15:36

7
а да копаяд домати и боб не могат, за да си хранят гнусната челяд
гошо

2015.06.22 | 15:36

6
Изхвърлете мръсното племе вън от България.
Българин от Рудничар

2015.06.22 | 15:36

5
Нужно е оврме циганите да ги избиеме, докато не са ни паднали къщите.Много скоро аз лично ще ги застрелям на място с моят законно притежаван калашник АК47 и няма да ми мигне окото, ако къщата ми продължи да се разрушва. Две деца съм отгледал, изучих ги в чужбина.После нека ме съди държавата, поживял съм си и няма какво да губя.Това ще бъде урок, суров урок за циганите. Те си мислят че само те могат да нападат и да убиват, но ще разберат, че и ние можем също да убиваме. Докато не падне убит циганин за назидание няма да има оправия.Помнете ми думата.
Българин

2015.06.22 | 13:29

4
като влязат и да им зазидат входа пък те да си копаят
222

2015.06.22 | 13:28

3
Ето това ни чака. И ще трябва да се защитаваме сами, защото държавата я няма!

2015.06.22 | 13:28

2
Ало, Йовчев, Лазаров, Цацаров, има ли пилот в самолета, или отдавна се движим на авто пилот.
дедо Пинто

2015.06.22 | 13:28

1
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ , ДПС И БСП ! ДА НЕ СЕ ЗАИГРАВАМЕ С ЕТНИЧЕСКИЯТ "СПРАВЕДЛИВ" МОДЕЛ В СТРАНАТА ! ТА ТЕ СА НАШЕТО БЪДЕЩЕ БРАТЯТА РОМИ - ЦИГАНИ ! НАЛИ ДРУГАРЮ БОРИСОВ , МЕСТАН И СТАНИШЕВ ?

Добави коментар

Водещи новини