Съдебните лекари искат закон за дейността им

  • 19 септември 2011 11:26

  • 729
  • 0
Съдебните лекари искат закон за дейността им
©

Искаме компетентните органи да приемат специален Закон за съдебната медицина, който да регулира цялата дейност в областта и приеме прости, ясни и недвусмислени правила за работата на съдебните лекари и експертите.

Това заяви днес във Варна д-р Вилиям Доков, съдебен медик. Изявлението беше по повод неритмичното изплащане на възнагражденията на съдебните лекари и експертите от девет месеца насам. Според д-р Доков, в момента се създава работна група от съдебни медици, която ще разговаря по въпроса с представители на няколко министерства – на здравеопазването, на правосъдието и на вътрешните работи.

„На 30 септември българските съдебни лекари ще се съберем в Плевен, за да обсъдим създалата се ситуация и да решим какво ще правим за в бъдеще, защото ни омръзна да ни лъжат”, посочи Велиям Доков. Той беше категоричен, че въпреки неритмичното заплащане, нито един съдебен лекар няма да спре да работи, както и че нямат политически искания още повече, че вече ситуацията е предизборна. Съдебните лекари във Варна са 10, а в цялата страна са 74, като голяма част от тях са пенсионери, но въпреки това работят поради недостига на кадри и слабия интерес на студентите по медицина към специалността.

Последвайте канала на

Десислава Станева
729 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини