Прогресивен ръст на затлъстяването сред бременните жени

  • 07 юли 2014 15:26

  • 1297
  • 0
Прогресивен ръст на затлъстяването сред бременните жени
©

Повечето от половината от българите не спортуват, а една четвърт от семействата закусват с тестени изделия. Прогресивният ръст на затлъстяването сред населението се наблюдава и при бременните жени.

Тази тревожна тенденция очертаха лекари на дискусията "Как да подобрим живота на майките и бебетата, чрез изграждане на стандарти за правилно хранене", съобщава БНР.

Според експертите затлъстяването и излишните килограми не са единственият резултат от нездравословния начин на живот. Прекомерното спазване на диети и консумацията на ограничен кръг от хранителни продукти е не по-малко опасно за бъдещите майки и техните деца.

Недоносените бебета в България са около 11%, като едва половината случаи са медицински, но зависят от майките - бременните, които се хранят само с плодове и зеленчуци например.

Рационалното хранене изисква консумация на разнообразни и пълноценни храни. Често това води до някои усложнения по време на бременността, като те могат да станат причина за преждевременно раждане, недоносеност на бебето, всички последици върху развитието му за в бъдеще.

Според специалистите безотговорното отношение на някои бъдещи родители към собственото им здраве дава пряко отражение върху живота на децата им.

Според лекарите друга ключова грешка е безпричинното информиране от интернет вместо задължителните консултации със специалист.

Последвайте канала на

1297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини