Село на протест заради проблем с водата

  • 07 юли 2014 13:32

  • 733
  • 2
Село на протест заради проблем с водата
©

Жителите на дупнишкото село Усойка протестираха заради постоянните проблеми с водоснабдяването, съобщава БНР. Местните излязоха край главен път Е-79, които пресича населеното място. Те заявиха, че засега няма да блокират пътя.

Проблемът с питейната вода в селото е от десетилетия. Преди три години жителите на Усойка отново протестираха и дори обявиха гражданско неподчинение. Временно решение на проблема бе нов шахтов кладенец. Той елиминира двойната зависимост от снабдяването с питейна вода на селото, от ВиК-Дупница и от „Кюстендилка вода". Този водоизточник обаче попада в трасето на ЛОТ-2 от автомагистрала „Струма".

Кметът на община Бобошево обясни, че новият сондаж от автомагистрала „Струма" ще осигури на селото двойно по-голям дебит. От есента трябва да бъде изграден новият шахтов кладенец, който да осигури двойно количество вода.

Кметът е категоричен, че докато българският народ не разбере, че водата е за питейни нужди, а не за поливни, винаги ще има недостиг.

Последвайте канала на

Нора Виткова
733 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Bivsh jitel na seloto

2014.07.08 | 07:07

2
Kakvo polivane , kakvi drunkanici , toq problem e ot 40 i ne znam si kolko godini , rucete ne mojesh da si izmiesh kamo li da polivash .
Жител на селото

2014.07.08 | 02:26

1
Пуснете ни водата, да не спрем движението по магистралата. Пускаме козите, кокошките и прасетата по пътя.

Добави коментар

Водещи новини