Забраната за къпане на „Офицерски плаж” остава

  • 07 юли 2014 12:24

  • 1458
  • 0
Забраната за къпане на „Офицерски плаж” остава
©

Забраната за къпане в морската вода на „Офицерски плаж” във Варна остава, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Варна. При извършения извънреден мониторинг от РЗИ-Варна на 3.07.2014 г. на пробa морска вода от Зона за къпане „Офицерски плаж-гр.Варна” бе констатиранo че резултатите показват тенденция към намаляване на стойностите, като за показател „ешерихия коли” те отговарят на задължителните норми.

Но въпреки намалените стойности за показател „чревни ентерококи”, нормата е превишена и поради това забраната за къпане за Зона за къпане „Офицерски плаж-гр.Варна” остава в сила.

Предприети са мерки от РЗИ-Варна за вземане на нови проби ( на 7 и 8.07.2014 г.), както от тази зона - до получаване на резултати от мониторинга, отговарящи на изискванията за води за къпане (Наредба 5 от 30 май 2008 г. за управление качеството на водите за къпане (Д.в.бр.53 от 10 юни 2008 г.), така и от останалите зони за къпане на територията на Варненски регион в рамките на регулярния мониторинг, извършван от инспекцията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини