Горящо сметище трови Кюстендил

  • 04 юли 2014 06:38

  • 813
  • 1
Горящо сметище трови Кюстендил
©

Горящо сметище, намиращо се в близост до квартал „Бузлуджа” в Кюстендил, отрови въздуха на десетки семейства вчера. Огънят е пламнал от запалени гуми в района, който многократно е почистван от общинско предприятие „Чистота”, пише „Монитор“.

„Сметището не може да остане чисто за една седмица. Идват ромите и с каруци изхвърлят отпадъци. След това някой решава, че трябва да го запали”, разказаха хора, живеещи в района. Нелепото е, че само на метри от сметището има къща, в която живее една от многолюдните фамилии в квартала.

„Май вътре се гледа и малко дете, не зная. Представете си какво става от тая смрад на гуми при хората”, коментираше 40-годишен жител на гетото.

Масово хората от намиращия се в съседство блок изразиха недоволството си, че бунището се намира само на три метра от тях.

„Как може подобно нещо? Ние гледаме деца. Постоянно тук идват роми, крещят и изхвърлят боклук. Всички каруци преминават покрай нас и замърсяват. Много е неприятно”, оплака се и млад мъж, живеещ в същия блок.

Това е втори пожар на ромското сметище в рамките на около половин година. Предния път запалените боклуци изкараха хората от домовете им.

Последвайте канала на

Десислава Станева
813 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.04 | 14:54

1
Трови ли ги? Пак да гласуват за Мая Манолова!

Добави коментар

Водещи новини