Деретата в осем села в Пернишко в тежко състояние

  • 02 юли 2014 14:04

  • 910
  • 3
Деретата в осем села в Пернишко в тежко състояние
©

Деретата в осем села в Пернишко са в тежко състояние и са получили предписания да бъдат почистени, съобщиха от общината. Терените са обрасли в треви и храсти , които намаляват проводимостта на дъждовната вода. Особено критично е състоянието в селата Витановци и Ярджиловци.

Във Витановци се е активизирало свлачище, поддала е подпорна стена. В с. Ярджиловци дере, което отвежда водите на язовир "Осломе" неотдавна е било почиствано аварийно. Близо до него има 200 къщи, алармира кметът Григор Христов. По думите му коритото на река Конска връща водите в деретата. За проблемите е сигнализирано преди 4 години, когато са подадени и документите пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане /МКВП/.

Има дори решение на МКВП за финансиране за укрепване и ремонт на Лисичково дере и Младжово дере в Ярджиловци с 321 630 лв., но при наличие на средства. Досега пари не са постъпили.

Проблематична е ситуацията и в селата Мещица, Големо Бучино, Драгичево, Кладница, Студена и Люлин. Според кмета Росица Янакиева за елиминиране на опасностите, създавани от деретата в общината са необходими 50 млн. лв.

Последвайте канала на

Нора Виткова
910 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.07.03 | 08:08

3
Кофти новина , но тя бледнее пред факта , че гербаджийският уродлив водач Борисов , който уби подлагайки на геноцид майка ми , баша ми , хиляди българи и освен параноик е мутроидиот , тиква , к,урва, лъжец, крадец, сикаджия , бандит, простак , тюфлек , фалшификатор , мързеливец , глупак , тъпанар ,чалгаджия и ПОЗОР за България ! Айде при Мишо Бирата !САМО ВОЛЕН ! АТАКААА !

2014.07.03 | 08:08

2
Да , ама този бунак РАПОНА трябва да го набият на кол , след това да го обесят и цяла зима да го кълват гаргите ! БАНДИТ Е !
Потърпевш

2014.07.03 | 02:07

1
Да бе,да. Пак се задава здрава далавера. 50 милиона малко множко ми се виждат.Даже не множко, прекалено много! Тия тарикатчета -кметчетата искат да намажат яко преди царуванетоимдасвърши

Добави коментар

Водещи новини