Строят нови детски площадки в Ловеч

  • 30 юни 2014 12:37

  • 2640
  • 0
Строят нови детски площадки в Ловеч
©

Две детски площадки ще бъдат изгради тази година в Ловеч, съобщават от общинската администрация.

Вече е обявена за това обществена поръчка, като прогнозната стойност е близо 166 хиляди лева. Парите са по капиталовата програма на общината, отбелязва БТА.

Детските площадки ще бъдат в ж. к. "Младост" и в "попската градинка" до гарата. Първата е наречена "Кралството на дракона", втората - "Вълшебната гора". Съоръженията ще са за игра на открито за деца от 3 до 12 години и ще бъдат изградени съгласно инвестиционни проекти и изискванията за безопасност.

И на двете площадки ще има комбинирани съоръжения с платформи, мрежа за катерене, въжена стълба, пързалка, клатушки, люлки тип хамак, въртележки, беседки и пейки. Оборудването е предвидено да обслужва и трудноподвижни деца, и деца с увреждания.

Всички входове и настилки ще осигурят необходимия достъп за инвалидни колички и носилки за спешна медицинска помощ. Настилките ще бъдат от каучукови плочи, ударопоглъщащи.

Тревните площи ще бъдат подновени, ще се засадят и декоративни храсти. Ще бъде монтирано и специално парково LED-осветление. Очакванията са новите детски площадки да станат готови през есента, информират още от администрацията.

Последвайте канала на

2640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини