Йовчев: Има решение на МС за отпускане на средства за пострадалите от наводненията

  • 25 юни 2014 15:01

  • 999
  • 2
Йовчев: Има решение на МС за отпускане на средства за пострадалите от наводненията
©

Дискутирахме въпросите за отпускане на средства в помощ на пострадалите от наводненията на заседанието на Министерски съвет.

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола пред журналисти, след заседанието на МС. "Имам работна среща, на която имаме две основни цели да решим. На първо място трябва да уточним в координация и взаимодействие с кметовете от какво имат най-много нужда хората. Ще потърсим начин, включително чрез външна помощ, да бъдат доставени тези неща по най-бързия начин като се създаде механизъм за определяне на този процес”, допълни Йовчев. Той обясни, че на второ място местата администрация трябва по-бързо да подготви оценките и документите, за да бъдат подадени в Комисията за подпомагане.

"По най-бързият начин ще свикаме заседание, за да разпределим средствата. Вероятно ще ги разделим на две, за домовете на хората сравнително по-бързо може да бъде извършена тази оценка. При по-големите инфраструктурни проекти ще е необходимо малко повече време”, посочи той. Дали има граници, в които ще се отпуснат средства, Йовчев обясни, че граници в момента няма да се определят. „Ще се опитаме в максимална степен да подпомогнем хората. Оттам-нататък да бъде възстановена инфраструктурата. Търсят се резерви, които да могат да бъдат използвани. Всички министри работят”, посочи той. На въпрос, дали държавата разполага с фургони, в които да настани хората, Йовчев потвърди. „Днес се транспортират, ако има нужда, още ще бъдат осигурени”, каза още министър Йовчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
999 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
MRAZESHT 4ENGETATA

2014.06.26 | 00:46

2
SKRII SE BOKLUK

2014.06.26 | 00:46

1
Отпуснете им, особено в Аспарухово. На Българите в Стржица, в Пернишко още отпускате, сега на циганите веднага.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини