Полиция варди имуществото на пострадалите от потопа варненци

  • 24 юни 2014 20:03

  • 934
  • 2
Полиция варди имуществото на пострадалите от потопа варненци
© Булфото

Силите на полицията всяка вечер се координират със зам.-кмета на Варна Тодор Иванов във връзка с опазване на имуществото на хората. В момента са привлечени и сили на охранителни фирми, за да бъде обезпечено имуществото на хората, които са евакуирани, докато те успеят да си го пренесат.

Това съобщи на брифинг на общинския кризисен щаб кметът на Варна Иван Портних, цитиран от "Фокус". Вече има и склад, който също ще приема имуществото за съхранение, докато се решат жилищните проблеми на хората. Прави се всичко възможно да бъдат избегнати негативни явления, допълни кметът.

Непрекъснато се получават дарения, от различни краища на страната пристигат помощи в различен вид. В следващите дни ще бъдат необходими вода, ботуши, маски, слънцезащитни кремове, шапки, лопати.

По отношение на дезинфекцията въпросът е решен до голяма степен с дарения. Най-важното, което би оказало реално помощ в момента, е техника, тъй като тази кална маса в целия район засъхва от слънцето и става като бетон. Ще бъде много трудно впоследствие да бъде премахната, коментира Портних.

Той каза още, че в годините застрояване в дерета има и в други райони на Варна. Организирани са екипи, които да ги обследват и да почистват основните от тях, за да се гарантира пропускане на водата. Кметът посочи, че и за свлачищата е необходима незабавна реакция. „Максуда - там ситуацията е същата. Ако бе валяло и там толкова, последиците можеха да бъдат и още по-тежки”, каза Иван Портних.

Свлачища има и в района на кв. „Галата”. Екипите от специалисти ще посетят и това място, за да се обследва и да се направят съответните предписания. Продължава издирването на шестгодишното дете, което е все още в неизвестност след наводненията в квартала.

Последвайте канала на

934 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
UBIICI!!!!!!!!!

2014.06.25 | 11:10

2
NEZABAVNO TOZI V ZATVORA I S NEGO BOIKO KURVATA!!!!!
Da

2014.06.25 | 03:30

1
Малоумник

Добави коментар

Водещи новини