Настаняват 36 деца с увреждания в 3 нови центъра от семеен тип

  • 24 юни 2014 14:39

  • 568
  • 0
Настаняват 36 деца с увреждания в 3 нови центъра от семеен тип
©

Приключи строителството на трите центъра от семеен тип, които се изграждат в Шумен. Проектът „Нов дом за нашите деца” се осъществява по Оперативната програма „Регионално развитие”.

Две от къщичките са в квартал „Тракия”, едната е близо до басейна, изграждането и оборудването им е струвало близо 2 милиона и 200 хиляди лева.

„Във фамилните центрове ще бъдат настанени 36 деца и младежи с увреждания, основно от Дом „Калинка” във Васил Друмево“, уточни днес Иван Йонков – заместник кмет по строителство и екология на община Шумен и ръководител на проекта, цитиран от Радио Шумен.

„Вероятно настаняването ще започне през септември. Сега приготвяме документите, с които ще кандидатстваме за финансиране на тази дейност. Може би ще има междинен етап на финансиране за първите 16 месеца, след което дейността ще стане държавно делегирана.

Важното е да се знае, че не са децата ще са нашата община и поне 80% от персонала на дом „Калинка“ ще бъде поканен да работи в тези три центъра. Очакваме след септември децата да бъдат пребазирани, да е организирана дейността и през следващите месеци да няма сътресения“, обясни Йонков.

Междинното финансиране, което очаква община Шумен, ще осигури издръжката на персонала. Това в началото ще е по проект по програма „Развитие на човешките ресурси”.

Последвайте канала на

568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини