Мародери тарашат във Варна и Добрич след наводненията

  • 22 юни 2014 06:41

  • 5699
  • 12
Мародери тарашат във Варна и Добрич след наводненията
© Булфото

Цигански банди мародерстват в поразения от водното бедствие варненски квартал Аспарухово.

За това съобщи 19-годишният Калин Петков при среща с кмета на града. Калин живее в първата ударена от пороя къща и се спасил като по чудо, качвайки се на горния етаж. Пред кмета младежът разказа, че мародерстващите банди в квартала ходят и обират колите, които са потрошени от пороя. Те обаче започнали да трошат и ограбват и оцелели возила, каза Калин, цитиран от в. Монитор.

От Съдебна медицина вчера съобщиха, че е установена самоличността на последната открита жертва. Това е около 45-годишна жена, която според запознати се казва Зейнеб. Разпозната била по татуировките, които имала на ръцете. Там е и 51-годишният Юлиян Бошнаков, който имал инсулт и бил отнесен от водата заедно с дивана, на който лежал. Жена му Кръстина била спасена от младежи, които успели да я извадят от водата. Една от загиналите е и 35-годишната Тодорка Стефанова, майка на 4 деца, чийто съпруг бил на работа в Англия. Тя била отнесена от водата, когато отишла да запуши сифона в банята, от който извирала вода, разказа вчера етърва й Роза Николова. Нейната свекърва, баба Магула, също загинала в потопа.

Ирина Димитрова от Аспарухово още ходи със снимка на племенника си Марин Добрев, на 6 години, изчезнал в потопа във варненския квартал Аспарухово. Бабата на момчето и едното му братче са загинали и труповете са намерени, но малкият Марин е безследно изчезнал и няма следа от него. От местното кметство вчера информираха хората в квартала къде са местата за раздаване на помощи от БЧК, които пристигат с тирове. Вчера 4 камиона разтовариха минерална вода, сухари, кроасани и лекарства за бедстващите.

Мародери се възползваха от тежката ситуация и в Добрич и отмъкнаха два телевизора от къща по улица "Копривщица". Тя се намира в един от най-засегнатите райони от наводненията в Добрич, близо до Хуманитарната гимназия. Там водната стихия наводни къщи, детска градина и много други обекти.

Контролирано се изпуска водата от язовирите в община Дългопол, заяви вчера кметът на общината Маринка Иванова. Благодарение на добрата координация с операторите на трите големи водоема в общината, не е допуснато критично ниво на река Камчия, уточни тя.

Потопът нанесе щети и в община Дряново. Те възлизат на над 1 млн. лева, за които общината ще кандидатства пред Междуведомствената комисия. Вчера към обяд положението в Дряновско вече бе овладяно и започна разчистване на последиците от природното бедствие. В петък следобед кметът Иван Николов отмени бедственото положение в общината.

В община Велико Търново вчера 4 работни групи започнаха огледи на най-засегнатите райони. През следващите дни те ще обходят Търново, Килифарево и Дебелец и ще изготвят протоколи с размера на щетите и тяхната материална оценка.

Държавата ще отпусне между 10 и 15 млн. лева за ремонт на пострадалите от наводненията пътища в Североизточна България. До възстановяване на движението през Прохода на републиката шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка. Тежкият трафик от Южна към Северна България е пренасочен през Ришкия и Котленския проход.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5699 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2014.06.23 | 22:53

12
За мародерство -- куршум в тила и захвърляне в морето на циганските животни !!

2014.06.23 | 22:53

11
Тези мародери са избирателите на БСП,ДПС и Барековци и компания

2014.06.22 | 14:26

3
И на партия ГРОБ

2014.06.23 | 22:53

10
I kade e poliziqta? To4no tova mojeha da prdvidqt

2014.06.23 | 22:52

9
когато стане голямо бедствие вие децата ви жените ви близките ви всички ще сте в ръцете на разбесняли се маналски тълпи жадни за това което ви е наи мило. Армията не е само за воина глупаци.
Йордан

2014.06.23 | 09:40

8
Поредното безхаберие на МВР и др. институции,доказателство ,че държавата не работи,дори и в този момент,закони за този електорат на БСП,(ЦИГАНИТЕ)НЯМА за жалост ОСТАВКАААА!
Nikola Geshev

2014.06.23 | 09:40

7
Е,как може да наказвате електората на дпс ,не е европейско да ги закачаме,оставяйте ги да безчинстват и крадат ,не е европейско да ги спирате ,хелзингския гъзокомитет да се самосезира веднага !!!!!!!!!!!!
Липстик

2014.06.22 | 16:19

5
По-добре да се самообрежат хелзинските педали, които въпреки гръмкото име, което навежда на мисълта че са европейска чиновническа институция, са просто частна сбирщина на гейове.
miro

2014.06.22 | 13:36

1
trebva da im otrejat razete na tiq maimuni,koito se vaspolzvat ot ne6tastieto na horata,to polizq nqma,no kade sa agitkite v slu4aq,da ima zapalqt getata is zqla varna,smardq6ti jivotni sa ziganite
Липстик

2014.06.22 | 16:19

6
Трябва ташаците им да се отрежат, за да спрат да имат "самотни" курви с по 10-15 копелета, които да станат впоследствие крадци и убийци.

2014.06.22 | 13:36

2
agitkite sa sbir6tina ot strahlivi pederas4eta te pravyat problemi pri spokoini situatsii.s tsiganite 6te se spravyat 4estnite i smelite koito mrazyat gerb
Липстик

2014.06.22 | 16:08

4
Някой гей или гербераст, което е едно и също, ми е сложил минус с меката си китка :D

Добави коментар

Водещи новини