Евакуират хора от хотел в Албена

  • 20 юни 2014 15:19

  • 3836
  • 2
Евакуират хора от хотел в Албена
© Булфото

Има проблем, който се появи в един от хотелите в района на курортен комплекс Албена от реката, която минава през комплекса. Това е хотел „Гергана”. В момента съвместни екипи на Гражданска защита, на Българската армия и на Гранична полиция евакуират хората. Това каза вътрешният министър Цветлин Йовчев, цитиран от Фокус.

„Има достатъчно средства – превозни, хеликоптери, предоставени от Министерството на отбраната, както и с плавателни средства хората ще бъдат евакуирани. Има много добра организация и необходимите ресурси така, че не очакваме проблеми. Не мога да кажа точният брой на евакуираните в момента, но евакуирането започна преди известно време и върви с добри темпове. Мисля, че около 500 души са в хотела и очакваме до няколко часа да успеем да приключим с този процес”, обясни министърът.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3836 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ulaf

2015.04.25 | 03:10

2
Горе долу и сега е така - едно от малкото незасрани места. За съжаление.
ВЪХ!БРЯ,БРЯ!

2015.04.25 | 03:10

1
През татово време съм ходил в тогавашна "Албена" десетки пъти.Комплекса беше един от най-красивите,подреден като по конец,чист и уютен.Огромни зелени площи в ниската част.Дървета и цветя навсякъде.В горната,се достигаше по красиво извити стълби,м/у гъста гора.Имало е и поройни дъждове( 2-3 дни)но като спе след 10 мин,само тук-там локви.Но го нямаше дивашкото застрояване" гъз до гъз".ВиК си вършеше работа,Озеленяване и подръжка,Пътни строежи.Всичко бачкаше по часовник.Подържаш ли ежедневно,цяла година,не може да се случи днешното.Но лакомията ще ни закопае-и виновни и невинни.

Добави коментар

Водещи новини