Критично остава положението във Варна, Добрич и Велико Търново (видео+снимки)

  • 20 юни 2014 14:11

  • 10684
  • 8
Критично остава положението във Варна, Добрич и Велико Търново (видео+снимки)
© Булфото

Остава тежка обстановката на територията на областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове, съобщиха от  пресцентъра на МВР.

И в трите области работят всички налични пожарникари и спасители, включително служителите, свободни от дежурство,  посочват от министерството. От 9.00 ч. до 12.00 ч. днес звената за "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 336 сигнала за произшествия, от които 13 пожара и 320 спасителни дейности.

В област Варна е обявено бедствено положение в Игнатиево и в още 10 селища. Между селата Водица и Засмяно е залят мостът,  свързващ двете населени места. Няма достъп до село Генерал Кантарджиево, при което е залято мостовото съоръжение, свързващо селището с главния път. Край село Долище водната стихия е отнесла изцяло пътната настилка. Покачено ниво на реката в село  Крумово е прекъснало връзката между двата квартала на селото.

Прелива ретензионният басейн на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в село Въглен. Водата е заляла изцяло улиците,  дворовете и приземните етажи на жилищните сгради в селата Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Раднево, Долище, Куманово,  Въглен, Орешак, Ген. Кантарджиево.

Жертвите на стихията във варненския квартал "Аспарухово" са 10. С последиците от наводнението на терен се борят над 140 пожарникари и спасители, осигурена е и нужната техника. Не отговаря на истината информацията, че Аспаруховият мост е  застрашен от срутване, посочват от МВР. Мостовото съоръжение и изправно, но преминаването е затруднено предвид усложнената  оперативна обстановка, уточняват от министерството.

На територията на област Добрич работят осем пожарни и спасителни екипа. Осигурена е евакуация на застрашените от  стихията хора. По поречието на река Суха река е спряно електрическото захранване. Сигналите за наводнени сгради и улици в областта са над 250. Пътят Балчик-Кранево е затворен.

Потвърдена е информацията за един загинал на територията на областта. На територията на общините Велико Търново, Килифарево и  Дебелец е обявено бедствено положение. Наводнени са къщи и промишлени обекти. В района на Дебелец са евакуирани осем души.

Бедствено положение е обявено още в община Горна Оряховица и с. Първомайци. Към момента преливат язовирите "Стамболийски" и  "Плаково".

Вижте тук снимки от бедствието във Велико Търново

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10684 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.06.21 | 22:02

8
СЪД и ЗАТВОР за ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА на ГЕРБ , ЗАЕДНО С ПОРТНИХ ! САМО ВОЛЕН ! САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ПОЧИСТИ КОЧИНАТАТА БЪЛГАРИЯ ! ПРЕМИЕР !

2014.06.21 | 22:01

7
Защото сме неверници,злобни и алчни.Не се славим като вярваща нация.Религията ни е повече от вярата.А трябва да е точно обратното.
ФЕС

2014.06.21 | 17:52

2
Господ предупреждава вече...

2014.06.21 | 17:57

3
Много си задават въпроса - Защо. Но отгвовора е във всеки от нас и е ясен.Безотговоност , алчност ,жажда за власт и пари , злоба и непреодолимо желание за доминиране над по-слабите .Нали аз съм добре сега , майната му на бедният народ , пак успях да го излъжа , пак си купих нужните ми гласове и манипулирах вота и това ми е достатъчно да властвам , да разпределям пая.Какво като има бедни и гладни , да се спасяват до следващите избори.Това е - не винете Бог.А те хората какво да правят , нищо друго не им остава освен да си сковат по едно незаконно жилище , да крадат дърва за да си нахранят децата .Гладът е по-страшен от всичко. Е нали зад моя гръб има бодигарди и сметките ми набъбват , да се оправят всички останали както могат.
ФЕС

2014.06.21 | 22:00

6
Кой научи българина да краде (1944-1989) 100 лева заплата получаваше 200 лева харчеше всеки крадеше от работното си място... Истината винаги боли... Итака продължава и до кога несе знае... Кога ще се усъзнаем че без труд нищо не става на готово никой не дава... Народа нямали никаква вина само политиците ли са виновни,нали народа ги избира тях за по добър и достоен живот...
n

2014.06.21 | 17:59

5
are ve sofeto sega pomagaitena varna tikvata samo na vas davashe kinti sega e momenta i varna da vzeme malko

2014.06.21 | 17:52

1
И Господ е против нас! Защо тази мъка Боже?
ФЕС

2014.06.21 | 17:57

4
По време на османското нашествие си запазиме вярата религиятя и езика. А в сегашната демокрация не вярваме не признаваме религия и говорим европейските езици. По време на османското нашествие несме напуснали страната както в демокрацията...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини