Правят от банята Музей на София

  • 15 септември 2011 07:38

  • 912
  • 0
Правят от банята Музей на София
©

Столичният общински съвет ще гласува на първото си заседание след ваканцията изменение и допълнение на проекта „Адаптацията на Централна минерална баня за музей на София с активно присъствие на минерална вода”. Проектното предложение е на зам.-кмета с направление „Инвестиции и строителство” Ирина Савина.

Проектът ще бъде финансиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. със схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции”. Предстои на днешното решение общинските съветници да разгледат промени в проектната документация. Общата стойност на проекта е 8 млн. лева, като 5,9 млн. са европейските средства, а останалите ще бъдат осигурени от бюджета на общината за 2011 и 2012 година.

Доклад относно сборен отчет за касовото изпълнение на бюджета на Столична община към 30.06.2011 г., внесен от Йорданка Фандъкова, също ще бъде гледан на днешното заседание на общинския съвет. Друга точка от дневния ред е свързана с Генералния план за организация на движението на територията на Столична община, разработен от консултантската фирма „Мотт Макдоналд Лимитид”.
Заседанието ще започне в 12.00 часа поради началото на учебната година.

Последвайте канала на

Novini.bg
912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини