Дъждът проби кубетата на Храм-паметника "Св. Александър Невски"

  • 16 юни 2014 12:10

  • 2444
  • 1
Дъждът проби кубетата на Храм-паметника "Св. Александър Невски"
© Булфото

Лошото време се отрази на сградите в столицата. Проливните дъждове в края на миналия месец са пробили кубетата на Храм-паметника "Св. Александър Невски". В олтарното пространство между централния и южния Свети престол е тръгнал сериозен теч, пише в. "Преса".

За щастие водата не е засегнала стенописите в храма, обясни председателят на църковното настоятелство на катедралата Тивериополският епископ Тихон. За щастие владиката успял да реагира много бързо. След направен оглед на покрива той бил закърпен от опитен майстор. Средствата са осигурени чрез дарение.

Случаят поставя за пореден път нуждата от спешен ремонт на храма. Обновяването му обаче не може да започне, докато няма акт за собственост. По време на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г имаше предложение държавата стане собственик на катедралата и да я обнови със средства от бюджета и ЕС, а след това да я дари на църквата.

Митрополитите тогава отхвърлиха тази възможност. Те предприеха стъпки за издаването на нотариален акт в полза на синода. Уплашиха се обаче от високите държавни такси, след като се оказа, че трябва да платят 4 млн. лв.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2444 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ицо

2014.06.16 | 23:42

1
Храм на фалшивата религия - Вавилон-Велики!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини