Роми протестират и чупят оградата на сграда в Перник

  • 05 юни 2014 11:24

  • 1945
  • 3
Роми протестират и чупят оградата на сграда в Перник
©

Роми са се вдигнали на протест в пернишкия квартал "Куциян", съобщиха от полицията. Около 40 души се опитали да блъснат оградата на новия собственик на жилищен блок, в който живеели под наем ромски семейства. Сградата е собственост на "Мини -Перник" в ликвидация.

Ромите живеят в нея, без да плащат наем от 20 години, обясни ликвидаторът Живка Габрова. По думите й търговете вървят втора година и вече са проведени 39 наддавания. Ромите са били поканени да закупят жилищата си, но не са пожелали.

Те оспорват, че имали намерение да участват в последния търг през май, но не били уведомени. Жилищният блок е закупен от собственика на пернишкия конен клуб "Давид", чиято база се намира в съседство.

Ромите успели да изпочупят част от платната на оградата на новия собственик до пристигането на полицията. Установени са хората, които са вандалствали, както и подстрекателите. Регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов уточни, че се водят разпити.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1945 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
gadni mangaliiiiiiiiiii

2014.06.07 | 01:00

3
е НИЩО НЕ плащат, мързеливи, тъпи и гнусни И ВЕЧНО ИСКАТ ,ЧЕ И НАГЛИ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!! У ТА КАК НЯМА КАК ДА ГИ ЗАПАЛИМЕ ВСИЧКИТЕ И ДА ЖИВЕЕМ НА ЧИСТО !!!!!!!!! А И ДА НЕ ГИ ИЗДЪРЖАМЕ ПОВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!! ТЪПАТА ДЪРЖАВА ИМ ИЗПУСНА РАЗВЪЖДАНЕТО И СЕГА ЯКОЦВЪКАНЕ НА ЧАВЕТА-КРАДЦИ И УБИЙЦИ
Светльо

2014.06.07 | 00:59

2
За какво протестирате бе, мърши долни? 20 години живеете без да плащате наем и ви беше удобно? Сега като трябва да си плащате, не ви харесва? Като не ви изнася, вън от България.. и без това за нищо не ставате !!!
????????????

2014.06.06 | 09:44

1
Роми ........... чупят оградата на сграда в Перник.............за вторични за желязо

Добави коментар

Водещи новини