Издадоха наръчник на БГ имигранта на Острова

Потокът от нови имигранти към Острова роди библия на българския гурбетчия. Четивото съдържа цели 484 страници с информация и съвети.

Основните глави разглеждат различните аспекти от ежедневието на имигранта. Една от тях е посветена на подготовката преди заминаването за Острова, а друга разяснява работния статут и необходимите документи, образованието, здравната система и жилищното устройство.

Поместени са десетки правни и социални съвети, които наблягат на най-важните теми и проблеми на съвременния гурбетчия, пише в. Монитор.

Освен това в секцията „Справочник” са поместени контактите на всички институции, с които новият имигрант се сблъсква, докато устройва живота си на Острова. Място в изданието са намерили и обяви на български фирми, които се развиват във Великобритания и биха ударили рамо за работа на новодошлите.

Наръчникът ще се продава за 13,99 паунда във Великобритания и у нас, като в Обединеното кралство може да бъде намерено в българските складове и заведения. Той може да бъде открит и на сайта www.book4bg.co.uk.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет