90-годишен бие и стреля в старчески дом

  • 03 юни 2014 18:29

  • 1194
  • 1
90-годишен бие и стреля в старчески дом
©

Оплаквания от тормоз и сигнали за стрелба постъпиха от настанените в Дом за стари хора в Сливен. Днес там е имало полиция, след сигнал на телефон 112, че настанен в дома възрастен мъж е стрелял с пистолет.

Заподозряният за стрелбата е Георги Желев, на почти 90 години. Полицаите не са открили оръжие в стаята му, но останалите хора в дома са уплашени и твърдят, че той е опасен, съобщава БТВ.

„Не само мен ме е страх, страх ги е всички. Всяка е нагрубил. В стола веднъж ми посегна с бастун. Този човек не е за тук, постоянно е пиян и май има нещо закачено”, оплака се възрастна жена.

Възрастните обитатели на дома си спомнят как преди две години Георги е нападнал в коридора 85-годишния дядо Иван. След удар с бастун старецът лежал в болница с девет шева на главата.

„Какво да ви кажа, като ви казах още в началото, че пищов съм имал, гърмял съм, по корема съм ги удрял… Нищо не е вярно”, твърди Георги Желев.

„Не е за тук този човек. Опасен, агресивен, всички плачат от него”, твърди битият дядо Иван. „Срещу Нова година аз лично съм го виждала, той с пистолет стреляше”, допълва жена от дома.

„Какви наказания очаквате, да му дръпна ушите, или да му взема пари или какво? Наказвам го с това, че го премествам на друг етаж", заяви директорката Илиана Славова.

В момента в дома има 120 души. От два дни сред тях върви подписка за преместването на Георги.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1194 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.04 | 01:43

1
Южен поток е тръба, през която България ще изтече в клоаката на руския империализъм!

Добави коментар

Водещи новини