Увеличил се е броят на заселилите се в България чужденци

  • 13 септември 2011 11:51

  • 564
  • 0
Увеличил се е броят на заселилите се в България чужденци
© Булфото

Чужденците, които идват да живеят в България, са предимно от Турция, Руска Федерация, Украйна, САЩ и Македония.

Това съобщи "Фокус", като цитира данни на Дирекция „Миграция” към МВР. Данните за получилите разрешение за продължително пребиваване в Република България чужденци, за периода 1 септември 2010 г. до 1 септември 2011 г. сочат, че най-голям е делът на издадени разрешения за държавите Турция, Руска Федерация, Украйна, САЩ и Македония. Според закона продължителното пребиваване е с разрешен срок до една година.

Данните за получилите разрешение за постоянно пребиваване граждани на трети страни в Република България към 1 септември 2011 г., сочат, че най-голям е делът на издадени разрешения за държавите Руска Федерация, Македония, Украйна, Турция и Молдова.

От началото на 2011 г. се забелязва минимално увеличение на броя на продължително и постоянно пребиваващите граждани на трети страни, в сравнение с предходни години.

Броят на пенсионерите – граждани на трети страни, получили разрешение за продължително пребиваване в Република България, е 1216, от които преобладават гражданите на Руска Федерация, Турция, Украйна и САЩ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини