41 души почват работа в социалния сектор на Благоевград

  • 03 юни 2014 08:43

  • 790
  • 0
41 души почват работа в социалния сектор на Благоевград
©

В трите новоизградени центрове за настаняване от семеен тип и в едно защитено жилище в община Благоевград започват работа 41 души, съобщиха от общинската управа.

Работните места се осигуряват по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" в изпълнение на проекта "Предоставяне на нови социални услуги в общността". Договорите на по-голямата част от утвърдените кандидати са подписани.

Очаква се да бъдат назначени седем медицински сестри и ръководител на екип в центъра за настаняване от семеен тип в ж. к. "Ален мак".

Персоналът на всеки център се състои от ръководител на екипа, социален работник, психолог, рехабилитатор, шест детегледачи, две медицински сестри и двама хигиенисти. В защитеното жилище ще работят ръководител, социален работник, медицинска сестра, трудотерапевт и хигиенисти, поясниха от общината, цитирани от БТА.

Подписалите договори започват работа на 6 юни. Те ще подготвят социалните заведения за началото на същинската работа. Всички служители ще преминат и през специално обучение. Процесът за преместване на децата от социалните домове в центровете от семеен тип и в защитеното жилище ще продължи няколко месеца.

Последвайте канала на

790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини