Още бежанци бити на границата

  • 03 юни 2014 07:20

  • 1111
  • 3
Още бежанци бити на границата
©

Още няколко случая на отблъснати със сила от полицията бежанци проверяват от Бордърмониторинг България (БМБ), пише в. Труд.

Изданието разполага със снимки на сириец, пребит от полицията в района на границата до българските села Сладун и Варник. Случаят е от средата на миналия месец. На снимките се виждат кръвонасядания по бедрата му. Мъжът е с психическо заболяване и е бил принуден с ритници да се върне пълзешком в Турция. Брат му, който е бил с него, го е носил на гръб, докато намерят помощ в Турция, според разказ на техен близък. Братът също е бил бит. От полицията отричат за подобен случай. БМБ проверява и сигнал за бежанец, който е върнат през границата чак от Пловдив.

В доклада на международната неправителствена организация “Хюмън Райтс Уоч” за периода от ноември 2013 г. до април т.г. са документирани 44 случая с общо 519 души, изблъскани насила от полицията бежанци. Докладът предизвика остри реакции от министъра на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола и председателя на агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев. И двамата обвиниха организацията в лъжа. В бежанския лагер в новозагорското село Баня е настанен 16-годишен сириец, който е изпохапан от полицейско куче. Според медицинското му свидетелство това е станало на 12 април в района на Малко Търново, а най-голямата му рана е широка 3 см.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1111 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.11 | 12:45

3
И какво да направи кучето? Да го ритне ли?

2015.01.11 | 12:45

2
ПЕРИОДИЧНО ТРЯБВА ДА СЕ ХВЪРЛЯТ БОМБИ ПО ГРАНИЦАТА !!МАЙМУНИ СИ ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО , ЗА ДА ИДВАТ И ДРУГИ !!
Ицо

2014.06.16 | 14:58

1
Маймуни са онези, които пазят териториите си като маймуни и диви зверове. Вместо да обичате ближния, вие го мразите. И това се записва за деня на страшния съд в Книгата на Йехова. Скоро царството на Исус идва, така както идва деня, както идва и изпълнението на предсказанията за земетресенията, гладът, природните бедствия.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини