Списание "Бела" стартира проект "Зелена ябълка"

  • 12 септември 2011 13:37

  • 3308
  • 0
Списание "Бела" стартира проект "Зелена ябълка"
© Булфото

Издателката на списание „Бела” Весела Лечева, Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко, министър на околната среда и водите и генералният директор на БНТ Вяра Анкова посадиха първите ябълкови дръвчетав столчиния парк „Мир и дружба” по проекта на медиата „Зелена ябълка”.

С цел популяризирането и налагането на зелената идея списанието учреди годишните награди за екология и стил на живот „Зелена ябълка”. Наградата за победителите в отделните категории на проекта ще е стъклена зелена ябълка в естествен размер със златно листо. Освен това всяка година призьорите в конкурса ще имат честта да засаждат по едно ябълково дърво в градината на „Бела“.

Конкурсът „Зелена ябълка“ ще се стреми да обхване широк спектър от екологични дейности, биопроизводства, зелени инициативи, разделени в няколко основни категории: личност, инвестирала в екопроект или направила екооткритие; биосертифицирани храни и напитки; биокозметика; автоиндустрия и превозни средства; отпадъци и рециклиране; пасивни къщи; зелени мебели; биодинамично стопанство или екоферма; био- и органик магазини; екохотели; енергия от възобновяеми източници; зелено образование. Предвидена е и специална награда на списание „Бела“ за зелена журналистика.

Победителите ще бъдат избрани от специално жури от общественици, еколози, биопроизводители и специалисти в различните области.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3308 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини