Еднократна финансова помощ за всички пострадали след взрива на бойлер

  • 22 май 2014 12:22

  • 1235
  • 3
Еднократна финансова помощ за всички пострадали след взрива на бойлер
© bulphoto

Еднократна финансова помощ ще получат всички пострадали след взрива на бойлер, който унищожи един апартамент и нанесе сериозни щети на още два в жилищен блок във Враца. Това съобщи кметът на града Николай Иванов, съобщи БТВ.

Размерът на помощите ще бъде определен на заседание на Общинския съвет във вторник.

Собственикът на гръмналия бойлер Тихомир Борисов остава практически без никаква собственост, след като завършил основен ремонт на жилището си точно преди инцидента от нощта срещу сряда. „Няма как да се намерят документите от бойлера, тук нищо не е останало. Няма печка, няма пералня, няма стени, нищо не е станало”, разказва той.

Електротехникът инж. Георги Георгиев обясни, че бойлерът има няколко защити. „Нека хората, които имат такива уреди, да проверяват предпазните винтили поне веднъж месечно. „Да натиснат ръкохватката веднъж месечно. Ако от там потече вода, всичко е изправно, ако не, да извикат техник”, препоръча специалистът, чиято фирма е обещала да поправи електроинсталацията на апартамента безвъзмездно.

Той обясни, че гръмналият бойлер е от клас с ниска защита и от пет години не се продава на българския пазар, защото представлява опасност.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1235 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
А!

2014.08.15 | 21:12

3
А защо помощ?!!! Защо не сериозна глоба?!! Та той е можел да избие съвсем невинните си съседи! До кога разни с газови котлони, надути бойлери бомби, премахващи носещи стени за да разширят панелката и тнт безотговорни и нехайни за живота на другите хора ще остават безнаказани и без никакъв контрол?! Докога?! Ако е виновна фирмата производител Глоба за нея! А вие ги награждавате....абсурдистан!
комшия

2014.08.15 | 21:12

2
добре е да се отбележи че боилера все още е бил в гарания
Б

2014.08.15 | 21:12

1
Може, да глобяват фирмата тогава! Но какво сочи този цитат: Той обясни, че гръмналият бойлер е от клас с ниска защита и от пет години не се продава на българския пазар, защото представлява опасност. Колко ли години гаранция има този бойлер?!!

Добави коментар

Водещи новини