Положиха бетоновите плочи от новата настилка в Плевен

  • 21 май 2014 10:32

  • 964
  • 0
Положиха бетоновите плочи от новата настилка в Плевен
©

В Плевен са положени първите бетонови плочи от новата настилка на централната пешеходна зона в областния град, съобщиха от общината, цитирани от БТА.

Първият готов участък до площад "Свобода" е с нова разноцветна настилка, посипан с кварцов пясък за фугиране. Положените бордюри са от термолющен гранит.

Реконструкцията на центъра на Плевен, която е на обща стойност около 5 млн.лв, продължава с обособяване на втори участък, където ще бъдат поставени павета и така наречените тактилни указателни ивици в по-тъмен цвят. Те ще осигуряват достъпна среда за хора с увреждания по протежение на цялата нова зона.

В проекта е предвидено поставяне на нови отводнителни съоръжения от полимербетон. Те се монтират със заключване, което гарантира сигурност срещу евентуални кражби.

В центъра на Плевен парковата зона и зелените площи ще бъдат разширени с още 6 дка за сметка на плочниците. Ще бъде ремонтиран и централният градски фонтан. Всички ремонтни работи от първия етап на обновлението на площада в Плевен по план трябва да приключат до януари следващата година.

Последвайте канала на

964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини