Раздадоха 25 тона плодове и зеленчуци на деца и възрастни

  • 20 май 2014 13:26

  • 1135
  • 2
Раздадоха 25 тона плодове и зеленчуци на деца и възрастни
©

В Ловеч и в Троян са раздадени 25 тона плодове и зеленчуци на деца и възрастни за две години. Това е станало по проект "Повишаване консумацията на плодове и зеленчуци сред уязвими групи от населението".

Той се реализира по инициатива на Генерална дирекция "Здравеопазване и потребители" към Европейската комисия пилотно в България, Словакия и Румъния. В България проектът се изпълнява от пиар агенция, съобщават от там, цитирани от БТА.

Местният партньор за Ловеч е фондацията "Център за социални и икономически инициативи", а за Троян - сдружение "Знание". В Ловеч се състоя заключителната проява по проекта, на което бяха раздадени хиляда килограма плодове и зеленчуци.

Присъстващите на площада в кв. "Вароша" въртяха "колелото на късмета", което определяше теглото на кой плод трябва да познаят участниците, за да получат награда - екзотични плодове. В събитието участва и младежкият мажоретен състав и духов оркестър.

Реализиращите проекта съобщиха, че за две години от неговото начало в двете пилотни общини за България - Ловеч и Троян, се организирали общо 380 кулинарни демонстрации, 12 събития и били раздадени повече от 25 тона плодове и зеленчуци.

В дейностите са участвали училища, детски градини, бременни, организации и сдружения на възрастни хора от двата града. Те се научили сами да приготвят лесни и бързи ястия, участвали са в множество викторини и забавни игри.

Последвайте канала на

1135 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
?

2014.05.21 | 07:22

2
Не може ли просто да раздадете храните,защо е това"колело на късмета"?

2014.05.20 | 21:19

1
Само питам; бяха ли бракувани.

Добави коментар

Водещи новини