НАСА праща хора на Марс с летящи чинии

  • 20 май 2014 11:30

  • 2596
  • 4
НАСА праща хора на Марс с летящи чинии
©

НАСА планира да прати хора на Марс с летяща чиния, съобщиха от космическата агенция. Апаратът вече е готов и изпитанията му ще бъдат проведени на 3 юни в Хавай.

От НАСА са разработили два апарата с формата на чиния. Първият ще е по-скоро за превоз на товари, а вторият – пилотиран космически кораб. И двете машини включват надуваемо устройство на дъното им и парашути с размер над 30 метра, които трябва да осигурят меко кацане на Марс. Самата форма също е избрана, за да бъде по-удобно приземяването на Червената планета.

От НАСА наричат проекта Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD). Той е направен в Пасадена, щата Калифорния, но последните приготовления бяха извършени във военноморска база в Хавай. Според учените от космическата агенция, чинията е най-подходящият уред за доставки на материали на Марс, които ще подготвят впоследствие и изпращането на хора за дългосрочни мисии на Червената планета.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2596 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.06.05 | 17:59

4
И ся кво излиза? Вместо марсианците да идват при нас с летящи чинии, ние ще ходим при тях с такива.

2014.05.21 | 05:15

1
О йес.
USA

2014.05.21 | 07:08

3
Те са отдавна тук. Но тиквета като теб си мислеха че това са врели некипели. Време е да си свериш часовника.
а

2014.05.21 | 07:07

2
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини