Още умуват за цената на билета в столицата

  • 20 май 2014 08:18

  • 1395
  • 0
Още умуват за цената на билета в столицата
©

Центърът за градска мобилност все още не е готов с конкретните предложения за нова тарифна политика, които трябва да предложи на Столичния общински съвет и кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, съобщават от пресцентъра на "Московска" 33, цитирани от в. "Сега".

Първо това трябваше да стане през март, Фандъкова върна предложенията на фирмата, защото не бяха добре обосновани икономически. През април от ЦГМ коментираха, че са възложили на социологическа фирма да направи анкета за цената на билета. Тогава от там обясниха, че резултатите ще са готови през април.

Досега обаче те не са оповестени, а от пресцентъра на Столична община коментираха, че това ще стане, когато са готови, но не се ангажираха със срок.

От агенция "Екзакта", натоварени с поръчката, обясниха, цитирани от "Сега", че още през април резултатите са били готови и са ги предали на градския транспорт.

Изследването обхваща анкетиране на 1000 души от 18 до 60 години. Въпросът за цената на билета е бил открит, като хората са питали колко според тях трябва да струва.

Промяна в цената на тарифната политика на градския транспорт беше инициирана от управляващите, след като общинският съвет позволи на ЦГМ да изтегли заем до 100 млн. лв. Парите са нужни на фирмата, за да покрие задълженията си, които също са толкова.

Билетчето е на цена от 1 лев от 2008 г. Междувременно обаче Столична община въведе редица промени в абонаментните карти и цените им.

Последвайте канала на

1395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини