Такса "Само питам" - 3 лева

  • 20 май 2014 06:56

  • 1336
  • 2
Такса "Само питам" - 3 лева
©

Такса "Само питам" въведе общопрактикуващ лекар от Банско за своите пациенти. Табелата с надпис "Аз само да попитам - 3 лева" от няколко дни стои окачена на кабинета на д-р Георги Кушлев в поликлиниката в курортния град , съобщава „Стандарт“.

Таксата е по-скъпа от потребителската, защото засяга само тези, които чукат на вратата с повод и без повод. "Всеки отваря кабинета уж само с един въпрос, но той никога не е единствен. Аз не мога да си свърша добре работата с болните, които преглеждам", обясни д-р Кушлев, на който не му липсва чувство за хумор. Той заел практиката от свой столичен колега и решил да я въведе и в Банско, за да озапти досадните пациенти, които му пречат да се съсредоточи.

"Има хора, които злоупотребяват с моето внимание. Влизат в кабинета с думите : "Само да питам", а ми отнемат времето за прегледи. Питат за талон, за направление, за медицинско свидетелство или за други неща, които не са толкова спешни и може да се изчака", мотивира решението си личният лекар. По думите му предупредителният надпис има по-скоро възпиращ и превантивен ефект, а не наказателен спрямо болните жители на градчето. Целта е да не идват за щяло и нещяло, а не да плащат по 3 лева. Но даже солената такса не стряска пациентите и те продължават да досаждат и да се правят, че не забелязват предупредителната табела на лекарския кабинет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1336 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТИГЪР

2014.05.20 | 16:37

2
АДВОКАТИТЕ ЗА ВЪПРОС ВЗИМАТ МИМИНУМ 50 ЛВ.
1

2014.05.20 | 16:36

1
Какво го хулите, една бележка написал, дайте да си признаем на колко от нас им е писвалао понякога. Защо си мислиме че докторите са едва ли не машини или роботи !!! Този доктор е един от най-добрите в Банско. И пациентите са го оценили това!!!

Добави коментар

Водещи новини