Таксиджиите в Несебър недоволстват срещу колеги

  • 08 септември 2011 18:46

  • 1964
  • 0
Таксиджиите в Несебър недоволстват срещу колеги
© Булфото

Таксиметровите шофьори в Несебър не искат техни колеги от други градове да работят на територията на общината. Днес те се вдигнаха на протест, съобщи Янко Бойчев, таксиметров шофьор и участник в протеста.

По думите му няма наредба, приета от Общинския съвет, която да не позволява това да се случва. Според Бойчев от тази практика са потърпевши всички местни таксиметрови водачи, като за това виновник били кметът на общината и началникът на отдел транспорт. „Тук ни завладяха и няма хляб за местните. Това е мотивът за протеста ни.

От всички таксита 250 са наши, а останалите около 310 са чужди от други села и градове. Шофьорите са писани на мъртви адреси, че уж живеят тук, но въобще ги няма на тези адреси и не плащат данъци тук. Идват за сезона ожънват както се казва нашия хляб и си заминават, а тези пари отиват в техните общини. Това всичко е благодарение на нашата управа”, каза Бойчев.

Той допълни, че определени хора от настоящата администрация взимат рушвети, за да дадат разрешителни за чуждите водачи, като на някои местни хора това се отказва. Бойчев допълни, че искат промяна в местната управа и смяна на кмета. На въпрос не е ли това политическо искане и че гласът на хората ще се чуе на изборите и няма смисъл от протести, Бойчев, каза че те настояват да покажат, че вече не са съгласни с досегашната практика и своеволията и категорично отхвърли протестът им да е свързан с политиката. Около 80 таксиметрови водачи протестираха днес в Стария град.

Последвайте канала на

1964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини