Мобилно приложение пази от фирми фантоми

  • 14 май 2014 07:15

  • 679
  • 0
Мобилно приложение пази от фирми фантоми
©

По-бърз достъп до Търговския регистър и край на измамите с несъществуващи фирми гарантира новото мобилно приложение на Министерството на правосъдието и Агенцията по вписванията. То е част от мерките на правителството за намаляване на административната тежест, пише "Новинар".

Онлайн приложението ще осигури и управление на бизнеса в реално време от всяка точка на света. Дава се дори възможност за достъп до Търговския регистър през смартфон и таблет.

Мобилната система бе представена официално от правосъдния министър Зинаида Златанова на конференция на тема "С лице към бизнеса и добрите европейски практики".

На нея бяха съобщени и очакванията на кабинета за ефекта от намаляване на административната тежест. Според Златанова до края на годината ще бъдат спестени 7 млн. лв.

„Това са средства, които ще останат в бизнеса и ще допринесат за растежа на икономиката", коментира тя.

С 50% са намалени таксите при издаване на удостоверения от Агенцията по вписванията, а със 77% тези при издаване на копие от документ по Имотния регистър.

С 24% по-малко са таксите по регистър Булстат за вписване на нов субект. Данните сочат, че ефектът от намаляването на регулаторната тежест за гражданите и бизнеса за периода 14 февруари – 28 април е в размер на 972 377 лв.

Последвайте канала на

Нора Виткова
679 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини