Няма пътници за новата линия на БДЖ

  • 13 май 2014 14:18

  • 3189
  • 0
Няма пътници за новата линия на БДЖ
© bulphoto

Три дни след пускането на влак по международната линия Видин – Крайова вагоните са празни, съобщи "standartnews.com". Пътниците, които са си купили билети от гарата във Видин, се броят на пръстите на едната ръка, обясни касиерката. Затова между двете гари вече се движи влак с един вагон.

Според служителите причината е неудобството на разписанието. При сегашното движение на влаковете пътуващите от Видин ще трябва да нощуват в Крайова, защото не може да се върнат същия ден.

Първият влак от Видин към румънския град тръгва в 12,25 часа и пристига в 15,35 часа. Последният влак от Крайова към Видин потегля в 13,19 часа, т.е. 2 часа преди пърниците да са пристигнали в Крайова. Румънците обаче са облогодетелствани от разписанието. Те могат да пристигнат във Видин към 11:00 часа и да се върнат още същия ден с последния влак, който тръгва от българския град в 18:00 часа.

Влакът, който преминава по моста „Нова Европа", изобщо не може да се ползва за пътуване до Калафат. Защото той минава покрай града, но първата му спирка е гара Голенци. От нея до Калафат трябва да се вземе друг влак, който пътува 15 минути.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3189 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини