Котки "превзеха" автогарата в Габрово

  • 12 май 2014 19:29

  • 2127
  • 0
Котки "превзеха" автогарата в Габрово
© Булфото

Служителите на фирма Общински пътнически транспорт решиха да запретнат ръкави и с общи усилия да помогнат за повдигане на настроението на посетителите на габровската автогара.

Стари автобусни части и варели за масло бяха преобразени в симпатична метална котка и влюбена двойка, която посреща и изпраща посетителите на автогарата, обясниха от габровската община, цитирани от в. „Новинар”.

Металните фигури са дело на служителите в сервиза на транспортното депо. Художникът, избрал визията на котката и изрисувал „влюбените” варели, е шофьорката в Общински пътнически транспорт Марияна Мичева.

Освен със забавните фигури автогарата може да се похвали и с нови кошчета за боклук, както и с красиво оформена градинка. Зеленият кът е оформен и се поддържа от друга служителка на фирмата – Соня Величкова. Колежката й Пламена Каръкова пък дарила красивите цветя, посадени в нея.

Нетрадиционната украса е излязла почти безплатно на общинския превозвач, тъй като абсолютно по габровски и с много желание и въображение пластиките са изработени с общите усилия на екипа. Дадени са пари само за боята, с която са боядисани фигурите, уточниха от общината в областния град. Чрез новите придобивки на автогарата се цели тя да стане по-приветлива за посетителите.

„Липсват ни достатъчно средства, но имаме идеи и намираме начин да ги осъществим“, коментира от своя страна управителят на Общински пътнически транспорт Екатерина Караколева. Това не е последната приятна изненада, която ще бъде поднесена на посетителите на автогарата. Караколева поясни, че вече се работи по нови идеи за подобряване на естетическия й вид, на който габровци и гостите на града ще могат да се радват от есента.

Последвайте канала на

2127 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини