Дребното хулиганство ще се наказва по - строго

  • 08 септември 2011 10:30

  • 1625
  • 3
Дребното хулиганство ще се наказва по - строго
© Булфото

С 86 гласа „за” и без разисквания парламентът единодушно гласува промените на първо четене в Указа за борба с дребното хулиганство, предаде.

Според промените, за дребно хулиганство, извършено от лице, навършило 16 години, ще се налагат нови административни наказания. Те включват задържане до 15 денонощия в структурно звено на МВР, глоба от 100 до 500 лв. и безвъзмезден труд в полза на обществото от 40 до 160 часа.

Промените в указа предвиждат наказанието безвъзмезден труд в полза на обществото да се привежда в изпълнение от кмета на общината по постоянния или настоящия адрес на наказания.

Работата, която трябва да бъде извършена, редът и начинът за нейното извършване, се определят от кмета, като се взимат предвид възрастта, образованието, професията, семейното положение, здравословното състояние, работното време на наказания, както и други обстоятелства, които са от значение за изпълнението на наказанието.

Когато лицето откаже да изтърпи наказанието „безвъзмезден труд в полза на обществото”, кметът на общината незабавно уведомява за това съдията, който го е наложил.

С приемането на поправките в Указа за борба с дребното хулиганство, парламентът изчерпа дневния си ред и пленарното заседание бе закрито.
 

Последвайте канала на

1625 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ha

2011.09.09 | 00:46

1
Дребните мижитурки добре!...какво ми ги ловите клошари откраднали шахта. Заловете тези дето крадат предприятия... Бизнесмени крадат земи в Натура 2000,а те ми се занимават с клошари!!! Избрахме си полицай...сега е ред Миро от Каризма...пък после може да си изберем и китна фолк певица...поне ще ти пълни сърцето на парламентарен контрол. И аз гласувах за ГЕРБ...повече тая грешка няма да се повтори. БСП крадат на дребно,ама ГЕРБ...ГМО закона и Шистовия газ...САЩ се чуди как да премахне ГМО компаниите,а ние си ги каним... За добива на шистов газ се използват химикали използвани в газовите камери на 3-тия Райх. Шистови находища има в Добруджа,а като замърсим земята ще внасяме жито от 3-тия Свят. БРАВО БРАВО!!! МНОГО ГОЛЕМИ ИКОНОМИСТИ СТЕ В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!!!
Ray Sefo

2013.11.08 | 11:50

3
Кражба и хулиганство са различни неща. Не коментирай като не си наясно. Защото аман от такива лаладжии и драскачи като теб.
Гого

2011.09.09 | 00:46

2
А тези които имат по 40-50 висящи дела какво ще ги правим?

Добави коментар

Водещи новини