Пръскат авиационно срещу комарите в Русе

  • 07 май 2014 12:44

  • 1585
  • 0
Пръскат авиационно срещу комарите в Русе
©

Авиационно пръскане срещу комари в Русе ще има между 10 и 17 май, като се предвижда то да се случи съвместно с румънската община Гюргево. Това съобщи заместник-кметът на града Свилен Иванов, цитиран от БТА.

Местната управа вече е изпратила писмо до румънската община, с което уведомява, че третирането трябва да се случи, ако условията са подходящи, т.е. минимум три дни трябва да е слънчево и да не вали.

Иванов обясни, че край Гюргево има блата, които редовно биват заливани в този период на годината от високите води на река Дунав. Това благоприятства размножаването на комарите и ако се пръска само от българска страна, няма да има ефект.

По думите на заместник-кмета дори и румънската община да не се включи в третирането, русенската фирма, спечелила двегодишната обществена поръчка за 480 000 лева, е готова да осъществи пръскане на блатата край Гюргево под формата на дарение.

Иванов заяви, че в Русе вече е било извършено еднократно наземно третиране срещу комари, като то ще продължи през тази седмица, ако климатичните условия позволят.

Последвайте канала на

1585 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини