Луд изпепели 11 коли за две седмици във Варна

  • 01 май 2014 10:01

  • 2018
  • 2
Луд изпепели 11 коли за две седмици във Варна
©

Полицията залови серийния подпалвач на автомобили, хвърлил в паника Варна.

Младежът се оказа психично болен и ще бъде затворен в лудница. Само за 2 седмици - от 10 до 23 април, пироманът изпепели 11 коли, пише "Труд".

25-годишният П. М. досега не е бил осъждан. Задържан е с прокурорско постановление за 72 часа.

Във Варненската районна прокуратура за деянията на П. М. са образувани 9 досъдебни производства, а другите две са били прехвърлени към окръжната. Всички дела обаче ще бъдат прекратени, тъй като извършителят е психично болен. Това обясни вчера говорителката на районната прокуратура Десислава Йотова. Според нея първоначално престъпникът бил арестуван, защото у него е намерена марихуана.

"По образуваното разследване за притежание на наркотици бе назначена съдебнопсихиатрична експертиза. Тя установи, че мъжът е невменяем. Предстои да бъде приведен в психиатрията", каза Йотова.

Справка в бюлетините на Областната дирекция на полицията във Варна показа, че за по-малко от две седмици П. М. е палил в различни райони на Варна. Обикновено заливал с гориво и драскал клечката само на една кола, но пламъците се прехвърляли и на съседните. Последният му удар бил в центъра на морската столица. При него изгоряха две луксозни возила - "Мерцедес" и "Порше Кайен".
От полицията не съобщиха как са стигнали до разкриването на пиромана. Според психиатри хората с такива душевни заболявания най-често стоят наблизо и наблюдават пожарите, които сами са предизвикали.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2018 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.05.07 | 14:21

1
значи ако си луд може да прайш квот си искаш? е нема такава държава

2014.05.07 | 14:22

2
ами дали някой потарпевш ,няма да полудее и тогава един луд ,ще се саморазправя с друг луд. в българия държавата си е на мястото само за да събира данъци и глоби.

Добави коментар

Водещи новини