Стартира кампанията: „Вдигни ръка, спри джигита”

  • 07 септември 2011 08:46

  • 1379
  • 4
Стартира кампанията: „Вдигни ръка, спри джигита”
©

Стартира нова кампания за защита на пешеходците на пътя.

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, магът Астор, певецът Миро, актьори, спортисти и други звезди ще спират нарушителите на пътя в съвместна инициатива на пътна полиция и вестник „Стандарт” – „Вдигни ръка, спри джигита”. Началникът на столичната пътна полиция Богдан Милчев, главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова и звездите на кампанията ще се съберат на 7 септември в 12 часа пред Софийския университет, за да дадат старт на нова акция за спасяване на живота на пешеходците.

Нейната цел е да се научат децата и възрастните, които са най-уязвими на пътя, да показват на шофьорите, че слизат на пътното платно, за да преминат. Първи пример ще дадат магът Астор и министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Те ще покажат на децата, които скоро тръгват на училище, как да пресичат безопасно. Служители на пътна полиция в София ще раздават на водачите специално подготвени стикери.


Същевременно от 1 септември започнаха полицейски проверки на шофьорите доколко и как спазват правилата на движение в ситуации на пресичане на пешеходци по обозначените за това места по столичните улици.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1379 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
....

2015.10.25 | 18:55

4
Всичко това е много хубаво .... ама като Астор и Рашидов са 1ви , няма ли Миро да е 2ри , та да му мине някой през грозната физиономия .....
Христо

2015.10.25 | 18:55

3
Кога ще стартира кампания ,Смачкой дебила когато не е на пешеходна пътека , тогава може да има ред
666

2015.10.25 | 18:55

2
Ок, а кампания за малоумните пешеходци, които където им падне пресичат?!? Всички знаят да хулят само шофьорите!
Мариана Рачкова

2011.10.06 | 09:26

1
Приветствам и подкрепям тази инициатива,стига да не потъне и тя в морето от суета и безпардонност...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини