Изчезналата Валя свалила 20 кг като ученичка с жестоки диети (снимка)

  • 28 април 2014 16:14

  • 8948
  • 2
Изчезналата Валя свалила 20 кг като ученичка с жестоки диети (снимка)
©

Мистериозно такси е обикаляло из бургаския кв. “Лозов”, а шофьорът му е питал къде се намира ул. “Ружа” 22 - адресът на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова. Това е станало на 14 април, ден преди 24-годишната жена да се изпари без следа, твърдят нейни близки.

Съсед упътил шофьора, но забелязал, че колата не спряла на адреса, само намалила и после продължила. По това време Валя си е била вкъщи. С напредване на времето и липсата на каквато и да е следа от Валентина, роднините са все по-убедени, че е отвлечена.

Врачка от Ямбол им казала на 17 април, че момичето е живо, но е с мъж, вероятно похитител. Дни по-късно подобна версия имаше и ясновидката Николета Йорданова - Валя е отвлечена за проститутка и е изведена в чужбина според нея.

Майката на Валя - Пенка Иванова, не приема, че дъщеря се е самоубила, скачайки от моста в Бургас. Това пък бе казано с половин уста от разследващите. Според криминалисти, участвали в издирването на медицинската сестра, тя е страдала от депресия и състоянието й се е задълбочило през последните 2-3 месеца. Опитвала да се справи с това - посетила е психиатър няколко седмици преди да изчезне. Пред специалиста Валя е признала, че не й се живее, съобщава "24 часа".

Психичният си дисбаланс тя старателно криела - видимо продължавала да изглежда перфектно, ходела на работа, с нищо не показвала, че нещо я тормози. Хормоналните проблеми, които е имала, и притесненията ще може ли да стане майка, също са повлияли на психиката, но това не е бил съществен проблем, смятат запознати с разследването.

На 13 април Валя е споделила по Скайп с майка си, която работи в Австрия, че хормоните се нормализират и нещата се оправят. Тя е вземала хранителни добавки, с които е поддържала идеалната си фигура.

През последните седмици обаче е пиела и лекарства за депресия. Не е ясно дали в комбинация с добавките не се е получила някаква реакция. Според осведомени Валя е била фиксирана върху теглото и фигурата си. Като тийнейджърка била закръглена и свита. Нейна близка казва, че като наближил абитуриентският бал, полудяла в желанието си да отслабне бързо и драстично.

Започнала да се подлага на нечовешки диети. Толкова се вманиачила, че се наложило да я заведат при психотерапевт в София, който я убедил да не подлага организма си на тотален стрес. С цената на много усилия Валя все пак успяла да свали близо 20 кг за 2-3 г.

Междувременно от Окръжна прокуратура Бургас съобщиха, че е заведено досъдебно производство за отвличане по случая с изчезналата медицинска сестра.

В кратко съобщение се уточнява, че: "Досъдбеното производство е започнало с първото действие по разследването, извършено на 17.04.2014 г., от разследващ полицай при Второ РУП-МВР-Бургас. Досъдебното производство е заведено срещу неизвестен извършител за това, че на 16 април 2014 г. в Бургас , отвлякъл Валентина Иванова, родена 1989 г. - престъпление по чл. 142 от НК. На този етап друга информация във връзка с образуваното досъдебно производство няма да бъде разгласявана".

От полицията продължават да твърдят, че няма нови обстоятлества по случая и най-вероятно се касае за самоубийство.

Валентина Иванова е пусната за издирване и в Интерпол.

Снимка на Валя като ученичка

Последвайте канала на

8948 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2014.05.18 | 18:55

2
нали разговорът със психолог е поверително,защо казва какво си говорили

2014.05.18 | 18:54

1
Това,не означава,че се е самоубила,имала е планове за дете.Вместо да говорят,по-добре е да продължат да я издирват и да търсят следи.

Добави коментар

Водещи новини