Обучават Силите за сигурност на Косово в Монтана

  • 28 април 2014 14:22

  • 905
  • 0
Обучават Силите за сигурност на Косово в Монтана
©

Учебният център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Монтана ще обучава 20 служители от Силите за сигурност на Република Косово.

Курсът на тема „Опасни вещества" се провежда от 28 април до 7 юни 2014 г. Той се организира със съдействието на Групата по гражданска защита към Комитета по гражданско-аварийно планиране на НАТО.

Целта му е спасителите да придобият знания и практически умения за изпълнение на дейностите за намаляване на последиците при инциденти с опасни ядрени, химични и биологични вещества, съобщава МВР.

Теоретичното обучение и практическите занятия се провеждат от преподавателите и инструкторите на Учебния център. Преподаването ще се осъществява чрез симултанен превод от български на албански език.

Това е третото по ред обучение на служители от Косовските сили за сигурност в Учебния център. Първото, на тема „Спасителни дейности при автомобилни катастрофи”, се проведе през 2011 г., а второто - през 2013 г., бе посветено също на темата „Опасни вещества”.

Последвайте канала на

905 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини